• ponedeljak, 26. septembar 2022.
Tri nagrade za mlade pećinačke tamburaše
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Tri nagrade za mlade pećinačke tamburaše

27. maj 2022. godine

U organizaciji bečejske Muzičke škole „Petar Konjović“, protekle nedelje održano je Međunarodno muzičko takmičenje “Fantast 2022” u Bečeju, na kojem su učestvovali i učenici Osnovne muzičke škole “Teodor Toša Andrejević” iz Rume, istureno odeljenje u Pećincima.

Deveti po redu Fantast okupio je 256 učesnika iz 56 muzičkih škola iz 49 gradova Mađarske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije, a učenici tambure, Aleksa Dražić, Matej Stanisavljević i Božidar Marković iz pećinačke muzičke škole nagrađeni su sa dve prve i jednom drugom nagradom u svojoj kategoriji.

Učenici se nalaze u klasi Dejana Ćirkovića, po čijim rečima će mlade tamburaše i pećinačka publika imati priliku da čuje na završnom godišnjem koncertu muzičke škole, koji je najavljen za jun. On dodaje da su učenici uložili veliki trud i dodatni rad kako bi bili spremni za ovo takmičenje, što su pokazali, kako je rekao, i njihovi rezultati.

– Izuzetno sam zadovoljan njihovim napretkom, plasmanom i smatram da predstavljaju svoje mesto i svoju opštinu u najboljem svetlu, kako u muzičkoj školi, tako i u redovnom opštem obrazovanju – rekao je Ćirković.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: