• ponedeljak, 5. decembar 2022.
Poznati barmen održao prezentaciju učenicima ekonomske škole
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Poznati barmen održao prezentaciju učenicima ekonomske škole

5. maj 2022. godine

U sremskomitrovačkoj Ekonomskoj školi “9. maj” profesionalni barista Bojan Stilin, održao je učenicima smera ugostiteljski tehničar prezentaciju na temu “Bar i barsko poslovanje”. Učenici su imali priliku da prave bezalkoholne koktel, ali i da ih probaju.

– Bivši sam učenik ove škole. Kada sam završio Ekonomsku školu smer birotehničar 2005. godine, otprilike kreće moj profesionalni put u ovim vodama. Sasvim slučajno iz radoznalosti krenuo da se bavim ovim poslom i onda sam se jednostavno u ovaj posao zaljubio. Komunikativan sam i volim taj neki odnos sa ljudima, to me uvek privlačilo i nekako sam se pronašao u ovom poslu. Naravno, tokom svoje dugogodišnje karijere sam se usavršavao, išao na razne edukacije i obuke. Danas sam ovde da bi svojim budućim kolegama pokušao da iz nekog svog iskustva prenesem znanje. Moje svo neko znanje je došlo iz moje želje da se edukujem. Pre svega to je na početku bio internet, s obzirom da je to negraničen izvor informacija a kada sam se zarazio ovim poslom, onda sam uz pomoć kolega i stručnih ljudi edukovao dalje. 2015. godine sam završio kurs za barmena u organizacij Bar kulture iz Beograda. Radim kao barmen i barista, imam svoj lokal Kreativni bar, radim ketering sa mobilnim barom – kratko se predstavio Stilin.

Direktor Ekonomske škole “9. maj” Novica Novaković nije krio zadovoljstvo posetom bivšeg učenika.

– Izrazio bi zadovoljstvo što nas uspešni bivši učenici naše škole poput Bojana Stilina, posećuju i đacima prenose svoje znanje i iskustvo koje su stekli tokom svog školovanja, života i baveći se uspešno svojim zanimanjima – kratko je direktor.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: