• utorak, 30. april 2024.
Otvoren kviz „Sirmium carski grad“
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Otvoren kviz „Sirmium carski grad“

6. maj 2022. godine

Кviz pod nazivom „Sirmium carski grad“, juče je svečano otvoren u čitaonici Biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici.

Ove godine, kviz se održava četvrti put, a učešće u kvizu  je uzelo osam ekipa sastavljenih od po pet učenika  četvrtih razreda osnovnih škola sa teritorije grada, Laćarka, Mačvanske Mitrovice i Martinaca.

Posle današnjeg nadmetanja, polufinala će se održati 11. i 12. maja, a veliko finale 19. maja.

Kviz „Sirmium – carski grad“ namenjen je učenicima četvrtih razreda osnovnih škola. Osnovna literatura iz koje su se četvrtaci pripremali za kviz jeste skripta autora istoričarke Gorane Lemajić i profesorice engleskog jezika i književnosti Jelene Nedić, upotpunjena likovnim ilustracijama Milana Kardaša. Osim u znanju, četvrtaci će se nadmetati još i u likovnom i literarnom stvaralaštvu, kao i u recitovanju.

Kviz „Sirmium – carski grad“ organizuju Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Ustanova za negovanje kulture „Srem“ i Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: