• petak, 19. april 2024.
Za opremanje pećinačkog Doma zdravlja 9,2 miliona dinara
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Za opremanje pećinačkog Doma zdravlja 9,2 miliona dinara

1. april 2022. godine

Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2022. godini, Domu zdravlja „Dr Dragan Funduk“ Pećinci dodeljena su dva ugovora u ukupnom iznosu od 9,2 miliona dinara koji će, kako je rekla direktorka ove ustanove Mirjana Pešić, biti iskorišćeni za kupovinu nove opreme i sredstava.

– Našem domu zdravlja je dodeljeno 4,2 miliona za nabavku kombi vozila (8+1) za transport pacijenata na dijalizu i pet miliona dinara za nabavku ultrazvučnog kolor dopler aparata. Za našu ustanovu ove dve investicije su veoma značajne. Do sada smo pacijente na dijalizu transportovali starijim vozilom ili sanitetom, koji ne pružaju tako dobre uslove kakve ćemo obezbediti novim kombijem. I ultrazvučni aparat doneće novi kvalitet u radu. Dom zdravlja već ima nekoliko ultrazvučnih aparata, ali aparat koji ćemo kupiti je nova generacija, savremeniji i sa većim mogućnostima. Mi već imamo vrhunski obučenog radiologa i sa novim aparatom naši pacijenti će imati na raspolaganju potpuno novi kvalitet u ultrazvučnoj dijagnostici – kaže Pešić.

Pored toga, ova investicija će Domu zdravlja omogućiti da jedan ultrazvučni aparat premesti u ambulantu u Šimanovcima.

– Imamo doktorku koja se upravo vratila sa specijalizacije iz pedijatrije, tako da ćemo u narednom periodu opremiti pedijatriju u Šimanovcima i u ovom naselju će pedijatar raditi svakog dana. Roditelji iz Šimanovaca i naselja koja gravitiraju prema Šimanovcima više neće morati da dovode decu u Pećince kako bi uradili ultrazvuk kukova, već će kompletan pregled moći da se obavi u šimanovačkoj ambulanti, što ranije nikada nisu mogli – ističe dr Pešić.

Direktorka Doma zdravlja saopštila je i jednu lepu vest za Popinčane. Naime, ambulanta u Popincima nije radila dve godine, od početka pandemije. U međuvremenu je završeno renoviranje i opremanje ove ambulante, tako da će od 4. aprila lekar u Popincima raditi tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: