• sreda, 28. februar 2024.
Mitrovački ”Malci genijalci” najbolji u Srbiji
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovački ”Malci genijalci” najbolji u Srbiji

21. april 2022. godine

U Vinči je 16. aprila održano regionalno takmičenje u brzom računanju. Na takmičenju je učestvovalo oko 200 mališana iz cele Srbije. Polaznici škole “Malac genijalac” iz Sremske Mitrovice osvojili su 20 medalja i 7 pehara. Zahvaljujući takvom uspehu škola “Malac genijalac” je nagrađena trofejom kao škola sa nejboljim rezultatom.

Ova mitrovačka škola mentalne aritmetike je poseban program namenjen deci uzrasta od 4-12 godina, jer se u tom periodu dečiji mozak najdinamičnije razvija. Putem matematičkih operacija aktivira se razvoj i leve i desne hemisfere, čime se postiže maksimalan intelektualan potencijal.

Zorica Elor, kordinator i učitelj, ponosna je na ostvareni rezultat, i kako objašnjava bilo je mnogo vežbe i priprema za ovo takmičenje. Ovo je do sada najveći vrhunac u rezultatu, a ona očekuje da će se takav trend nastaviti i u budućnosti.

Za mitrivačke “malce genijalce” organizovan je prijem u Gradskoj kući, tokom kojeg su uz druženje podeljena iskustva sa takmičenja, ali i sa priprema. Moto mitrovačkih genijalaca je “Veruj u sebe da bi bio uspešan”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: