• subota, 24. februar 2024.
Zajedničkim snagama do novog vrtića
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Zajedničkim snagama do novog vrtića

22. mart 2022. godine

Polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ iz područnog odeljenja u Ogaru juče su prvi put ušli u nove prostorije vrtića. Početku rada novog vrtića prisustvovalo je i opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Pećinci Sinišom Đokićem, koji je tom prilikom naglasio da je novi vrtić rezultat uspešne saradnje lokalne samouprave i privrednika i roditelja iz Ogara, i zahvalio se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

– Prostor za novi vrtić je dobijen rekonstrukcijom starog školskog stana koji se već decenijama ne koristi i koji je u potpunosti oronuo. Preduzeće „Dura stil“ (Dura Steel) je doniralo materijal i izvelo radove u vrednosti milion dinara, Zanatska radnja „Cane“ je donirala PVC stolariju u vrednosti oko 200.000 dinara, dok je Opština finansirala nabavku sanitarija i radove na uvođenju vode, struje i rasvete sa preko 500.000 dinara. Ono što je najvažnije, to je da deca imaju odlične uslove za boravak, a vaspitači odlične uslove za rad. Samo u poslednje dve godine nove vrtiće su dobila i deca u Kupinovu, Karlovčiću i uskoro u Šimanovcima, a nekoliko vrtića je renovirano. Pred nama je još mnogo posla i nećemo prestati sa ulaganjima u objekte vrtića dok sva deca u našoj opštini ne budu imala jednako dobre uslove – poručio je Đokić.

Deca i roditelji su bili izuzetno zadovoljni uslovima u novom vrtiću. Malom Mihajlu Miličeviću se najviše sviđa to što su prostorije velike i što ima puno novih igračaka, a omiljena igračka mu je, kako je rekao, kinetički pesak. Njegovom drugu Viktoru Obradoviću se najviše sviđa što je sve „lepo i čisto“ i što ima veći prostor za igru.

Viktorova Majka Ružica je srećna što su deca konačno dobila svoj prostor, sa odvojenim kupatilom.

– Ovo je veoma značajno, jer je prostor u kojem su bili bio mali i skučen. Novi prostor je baš prilagođen njima i biće im velika olakšica u obavljanju aktivnosti – rekla je Ružica Obradović.

Jedan od donatora, vlasnik preduzeća Dura stil Ranko Vuković, kaže da je ideja o pretvaranju oronulog i neiskorišćenog prostora u novi vrtić potekla iz razgovora koji je imao sa predsednikom opštine.

– Tada smo se dogovorili da zajednički obezbedimo da deca iz Ogara dobiju svoj kutak u kojem mogu da borave i u kojem imaju šta da vide i nauče. Danas smo svi zajedno dostigli taj cilj – kaže Vuković čiji sin Aleksandar već pohađa vrtić, a uskoro treba da se upiše i kćerka Katarina.

Anita Volčevski, direktorka predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci u čijem sastavu radi i područno odeljenje u Ogaru, ističe da je rekonstrukcijom dobijeno 100 kvadratnih metara potpuno novog prostora, sa četiri prostorije i potpuno odvojenim novim sanitarnim čvorom, a lokalna samouprava je finansirala i kupovinu novog nameštaja i dela novih igračaka.

– Trenutno ovde imamo upisano 21 dete uzrasta od tri godine do predškolskog programa i jako nam je važno da obuhvatimo svu decu. Novi prostor nam je značajan i zbog toga što nam pruža uslove za rad po novom programu sa čijom smo implementacijom počeli u septembru ove godine – izjavila je Volčevski.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: