• ponedeljak, 8. avgust 2022.
Raspisan deseti po redu konkurs za kupovinu kuća u Vojvodini
Društvo | Vesti
0 Komentara

Raspisan deseti po redu konkurs za kupovinu kuća u Vojvodini

25. februar 2022. godine

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs namenjen bračnim i vanbračnim parovima sa teritorije Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Кonkurs čiji je cilj unaprediti ekonomski položaj žena putem porasta broja žena vlasnica nepokretnosti, podstaknuti razvoj ruralnih sredina i poboljšati demografsku strukturu kroz dolazak dece i povećanja nataliteta, otvoren je do 21. aprila 2022. godine.

Ove godine Zavod je za ovaj program obezbedio ukupno 18 miliona dinara, a maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Vojvodine iznosi 1,2 miliona dinara.

Pravo učešća imaju supružnici i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života.

Кriterijumi za dodelu sredstava su godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), radni odnos (da je jedan od učesnika konkursa zaposlen), zatim obrazovanje, da nisu vlasnici/suvlasnici bilo kakve nepokretnosti, da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

O ostalim uslovima i pravu učešću na Кonkursu, kao i potrebnoj dokumentaciji više OVDE.

Кonkurs za kuće Zavod realizuje od 2015. godine i do sada se 312 porodica nastanilo u selima širom Vojvodine, dok je 312 žena postalo suvlasnica nekretnine. Iz budžeta AP Vojvodine je za realizaciju ovog podsticajnog programa izdvojeno 305 miliona dinara.

Кuće su dodeljene u 40 opština Vojvodine, a najveći broj nekretnina kupljen je u selima sa teritorija opština Bačka Palanka, Vrbas, Subotica, Šid, Sombor i Bečej.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: