• subota, 18. maj 2024.
Uvođenje u vojnu evidenciju
Društvo | Vesti
0 Komentara

Uvođenje u vojnu evidenciju

24. januar 2022. godine

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne, upućen je mladićima rođenim 2004. godine kao i starijih godišta koji nisu uvedeni u ovu evidenciju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministarstvo napominje da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je obaveza definisana Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Osobe muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara ove godine, nakon čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka.

Potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: