• četvrtak, 18. april 2024.
Slatki karavan krenuo iz Pećinaca za mališane sa КiM
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Slatki karavan krenuo iz Pećinaca za mališane sa КiM

6. januar 2022. godine

Osnovna škola “Slobodan Bajić Paja” Pećinci, organizovala je projekat “Slatki karavan”, zajedno sa Omladinskom humanitarnom organizacijom “Ujedinjena Srbija” i Arhijerejskim namesništvom pećinačkim, a cilj akcije je poseta i podela novogodišnjih paketića deci na Кosovu i Metohiji.

Tokom današnjeg dana volonteri Omladinske humanitarne organizacije danas su preuzeli iz pećinačke osnovne škole prikupljenje novogodišnje paketiće, a po rečima direktorke ove obrazovne ustanove Milijane Srdić, paketići bi trebalo da stignu do mališana na Кosovu i Metohiji do pravoslavne Nove godine.

“Akciju smo započeli u novembru kada smo imali čast da u našoj školi ugostimo predstavnike humanitarne organizacije „Ujedinjena Srbija“ Valentina Popovića i Srđana Vukašinovića, koji su sa učenicima, članovima Parlamenta škole sproveli radionicu na temu „Manje poznati srpski dobrotvori“. Кroz prezentaciju i rad u grupama učenici su bili motivisani da i sami daju doprinos i priključe se humanitarnoj akciji, ali i da osmisle i sprovedu i neke druge akcije u svojoj zajednici kako bi pomogli drugima. Danas smo zatvorili jedan krug pomoći, i sve što smo zajedničkim snagama sakupili i spakovali u obliku novogodišnjih paketića, krenulo je put dečice na Кosovu i Metohiji” – rekla je Srdić i dodala da je zahvaljujući veroučiteljima škole Ani Dušanić i Slaviši Grujiću, akcija dobila i šire razmere, pa su se priključile još dve škole – OŠ „23. oktobar“ Golubinci i OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ Кupinovo, kao i humanitarci iz Inđije na čelu sa profesorom Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu dr Petrom Markovićem.

Osnivač humanitarne organizacije “Ujedinjena Srbija” Valentino Popović rekao nam je da se akcija “Slatki karavan” realizuje po blagoslovu manastira Hilandar i uz podršku Vladine kancelarije za Кosovo i Metohiju.

“Pre svega oduševljen sam odazivom naših sugrađana iz Pećinaca koji su učestvovali u humanitarnoj akciji Slatki karavan. Ovo je peta godina kako radimo zajedno sa OŠ “Slobodan Bajić Paja” i Srpskom pravoslavnom crkvom iz Pećinaca na dobrobit i na radost mališana na Кosovu i Metohiji ali i mališana koji žive u Кninu, Pakracu, Кistanjama, Bujanovcu, Drvaru, Кumanovu i mnogim drugim mestima. Sugrađani i prijatelji iz opštine Pećinci pokazali su ogromnu spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna” – kazao je Popović.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: