• subota, 20. april 2024.
Zaplenjen alat vredan skoro 18.000 evra
Društvo | Hronika | Šid | Vesti
0 Komentara

Zaplenjen alat vredan skoro 18.000 evra

18. mart 2024. godine

Carinski službenici su 13. marta 2024. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja ručnog alata vrednog skoro 18.000 evra.

Slučaj je otkriven kada su carinici izvršili detaljan pregled jednog kombija na ulazu u zemlju.

Ispod korišćenog pokućstva, koje je vozač prethodno prijavio, pronađena je neprijavljenu robu: nove garniture i pojedinačna pakovanja ručnog alata robne marke ”Unior”.

Vozač je naknadno pokazao na uvid račune za alat kupljen u Sloveniji, pa su sravnjivanjem tovara sa dokumentacijom, carinici utvrdili prisustvo 619 različitih artikala ukupne vrednosti od 17.300 evra, kao i nedostatak pojedinih stavki navedenih u računima.

Kako krijumčareni alat i po količini i po vrednosti predstavlja robu trgovačkog karaktera, protiv putnika će biti pokrenut postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja sporni tovar biti zadržan.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: