• petak, 29. mart 2024.
Opština Pećinci nastavlja da pomaže đake i studente sa KiM
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Opština Pećinci nastavlja da pomaže đake i studente sa KiM

29. decembar 2021. godine

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić boravio je proteklog vikenda u dvodnevnoj poseti opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji, zajedno sa predstavnicima još devet gradova i opština iz Vojvodine i centralne Srbije.

Ovo je druga poseta predsednika Đokića Kosovu i Metohiji u zadnjih par meseci, a po njegovim rečima pored podrške našem narodu u srpskim opštinama, uvek je poseban osećaj pomoći mladim ljudima i deci, jer su oni nešto najvrednije što naš narod ima.

“Oni su najmlađi čuvari našeg nacionalnog identiteta na Kosovu i Metohiji. I upravo zato je izuzetno važno da, pored podrške koju pružaju predsednik Republike Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije, podršku pruže i lokalne samouprave iz centralne Srbije i Vojvodine, jer svako od nas može spram svojih mogućnosti ne samo pomoći, nego i usrećiti decu i mlade, pred kojima su brojni izazovi. Zato će Opština Pećinci nastaviti da pomaže đake i studente, kako bi im olakšala sticanje znanja i ulepšala odrastanje” – naglasio je predsednik Đokić, i dodao da su tokom prošle posete nagrađeni najuspešniji studenti sa lap top računarima, a tokom ove posete nagrađena su deca bez jednog ili oba roditelja i deca iz višedetnih porodica slabijeg materijalnog stanja.

U ime pećinačke lokalne samouprave predsednik Đokić je tom prilikom, u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Sočanici, uručio 4 lap top računara Mihajlu Milanoviću iz Leposavića, Vojinu Radosavljeviću iz Sočanice, Vasiliju Milosavljeviću iz Leposavića i Nikolini Rašković iz Leposavića. Pored računara, Opština Pećinci je ovaj put nagradila i jednog studenta i jednog učenika sa školskim stipendijama. Stipendiju u trajanju od 2 godine, dobio je Vojkan Milenković iz Kamenice, student opšte medicine, dok je stipendiju za školsku 2021/2022. godinu dobila Mirjana Radovanović iz Kamenice, učenica osnovne škole iz Kamenice.

Predstavnike lokalnih samouprava i gradova dočekali su predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima i predstavnik sela Kamenica i član crkvenog odbora Miodrag Radovanović. Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić se tom prilikom zahvalio prijateljima iz centralne Srbije i Vojvodine na vrednim poklonima, poseti i uverenju da nisu sami i da je čitava Srbija uz njih.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: