• utorak, 23. april 2024.
Auto prepun srebrnog nakita
Društvo | Hronika | Šid | Vesti
0 Komentara

Auto prepun srebrnog nakita

29. februar 2024. godine

Carinski službenici su 27. februara 2024. godine na izlazu graničnog prelaza Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog putnika da u automobilu preko granice preveze preko 5,2 kilograma srebrnog nakita.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlasku iz zemlje pristigao mercedes strane registracije koji se iz Srbije uputio ka Velikoj Britaniji. Iako je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, detaljnom kontrolom utvrđeno je da vozač pristiglog automobila ne govori istinu.

Naime, u prtljažniku je među ličnim stvarima, kao i ispod i na sedištima otkriveno pregršt srebrnog nakita, teškog 5.243 grama. Među nakitom se našlo čak 350 prstenova, 40 narukvica, 41 lančić, 180 pari minđuša i 210 privezaka.

Strani državljanin je rekao da je vlasnik prodavnice nakita u inostranstvu i da ga nije prijavio jer nije znao da to treba da uradi.

Ishod prekršajnog postupka koji je hitno sproveden je novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja robe.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: