• nedelja, 25. februar 2024.
Od Sportskih igara mladih do Republičkog prvenstva
Vesti
0 Komentara

Od Sportskih igara mladih do Republičkog prvenstva

14. decembar 2021. godine

Sremska Mitrovica je grad sa dugom tradicijom rada sa mlađim selekcijama u sportu i bogatom istorijom uspeha u školskom sportu. Na poslednjoj Školskoj olimpijadi održanoj u Vranju 2016. godine školarci sa teritorije grada osvojili su 29 medalja i na taj način postavili rekord u ovom prestižnom takmičenju. Ipak postoje i sportovi koji su poslednju deceniju utihnuli u radu sa mladima i gde dugo Mitrovica nije imala takmičare na državnim prvenstvima ili na završnicama školskih takmičenja. Jedan od njih je i stoni tenis.

Uprkos toj činjenici Sportski savez Grada Sremska Mitrovica je u saradnji sa stonoteniskim klubom “Srem spin” u okviru Sportskih igara mladih organizovao takmičenja i u ovom sportu jureći neke nove klince koji će pokušati da donesu ovom sportu novi život u našoj sredini. Nakon završetka onog teškog zatvaranja usled pandemije 2020. godine Mitrovica je bila domaćin prvog karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije. Veliki i teški trenutci bili su u takvim momentima uopšte prihvatiti organizaciju takmičenja i pobediti opravdani strah koji je postojao među svima nama. Generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić tih je dana obilazio klubove, škole i sportske sekcije pokušavajući da što veći broj dece učestvuje u takmičenju. U jednom od tih razočaravajućih dana primetio je u svojoj ulici dečake koji na dvorištu igraju stoni tenis. Tog dana deca su dobila poziv za takmičenje i na sreću prihvatili ga. Jedan od njih – Branko Dangić, učenik Osnovne škole “Jovan Popović” našao se u samog vrhu gradskog takmičenja Sportskih igara mladih u stonom tenisu. Osvojio je drugo mesto izgubivši finalni meč od dečaka iz Šida koji je godinama registrovan i nastupa na ozbiljnim takmičenjima.

Tog dana prihvatio je poziv Stonoteniskog kluba “Srem spin”, počeo da redovno trenira i posvetio se stonom tenisu kao svom sportu, sa puno ljubavi i posvećenosti. Nedavno je Branko sa drugarima iz škole pobedio na Međuokružnom školskom takmičenju i ostvario plasman na Republičko takmičenje koje se održava u Sokobanji. Posle dugog niza godina Branko i drugari vratili su naš grad na stonotenisku mapu Srbije, a sve je krenulo iz dvorišta i rekreacije i velike upornosti našeg saveza da ne odustane od pravljenja takmičenja za decu.

Pobede i porazi su samo brojevi, a ostaje činjenica da je Branko Dangić od Sportskih igara mladih i igre stigao do završnice Republičkog prvenstva. Srećno dečaci!

N. Crnić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: