• ponedeljak, 15. jul 2024.
Kritična krivina u Zasavici
Vesti
0 Komentara

Kritična krivina u Zasavici

5. maj 2023. godine

Кrivina u ulici Peke Dapčevića na izlasku iz Zasavice 1, a u pravcu Ravnja jedna je od najkritičnijih saobraćajnih tačaka u ovom mačvanskom mestu, te nije retko da se upravo na tom mestu dešavaju nesreće. S obzirom na činjenicu da je krivina propisano obeležena, u većini slučajeva, do nesreća dolazi zbog neprilagođene brzine vozača, kao i nepoštovanja drugih saobraćajnih propisa.

Za održavanje saobraćajne infrastrukture na teritoriji Grada Sremska Mitrovica zaduženo je preduzeće „Sirmiumput“, a kako je objasnio načelnik Uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Vitomir Obrenčević, delokrug rada ovog preduzeća obuhvata svih 26 naseljenih mesta, kako na sremskoj, tako i na mačvanskoj obali Save, što znači da je to preduzeće zaduženo i za Zasavicu 1.

-Moram da napomenem da su obe Zasavice propisano vertikalno i horizontalno obeležene saobraćajnom signalizacijom, a posebno bih naglasio zone škola. Obeležavanje zona škola podrazumeva signalizaciju na početku i kraju zone, zatim pešačke prelaze, usporivače brzine, displeje brzine – objašnjava načelnik, te podseća da je ograničenje u ovom delu 30 km/h.

Кada je reč o pomenutoj krivini u Zasavici 1, Obrenčević ističe da je upoznat sa ovom kritičnom tačkom, ali da je Uprava na čijem je čelu istu propisano obeležila, a nedavno je i dodatno pojačana saobraćajna signalizacija na pomenutoj lokaciji.

-Кrivina kao krivina je generalno opasna, što oštrija, to opasnija i baš zbog toga ih je neophodno pravilno obeležiti i održavati, što je i slučaj sa krivinom u ulici Peke Dapčevića, gde smo ne tako davno postavili i fluorescentne usmerivače. Međutim svedoci smo da se i pored toga na tom mestu dešavaju saobraćajne nezgode. Naš deo posla je mahom odrađen, ali ono što je bitno, a na čega mi pokušavamo da utičemo jeste svest vozača. Ukoliko oni poštuju pravila i saobraćajnu signalizaciju tu, kako i na mnogim drugim mestima širom grada, ne bi trebalo da se dešavaju nesreće, bar ne u meri u kojoj je to sada slučaj, te koristim priliku da apelujem prvenstveno na naše sugrađane, ali i na sve druge vozače, da se strogo drže propisanih pravila ponašanja u saobraćaju i na taj način sačuvaju tuđe i svoje zdravlje i živote – poručio je Obrenčević.

Načelnik je dodao i da je trenutno u toku izrada Strategije upravljanja brzinama u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Novog Sada i da će ona obuhvatati kontrolu brzina na svim lokalnim putevima i ulicama u svih 26 naseljenih mesta na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, zatim i konkretno delovanje odnosno implementaciju određenih tehničkih rešenja, a u skladu sa dobijenim rezultatima.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: