• petak, 19. april 2024.
Obrazovanje za 21. vek – Koraci ka digitalnom obrazovanju
Projekti | Ruma
0 Komentara

Obrazovanje za 21. vek – Koraci ka digitalnom obrazovanju

1. decembar 2021. godine

Rekjavik, Island-Tim nastavnika Srednje stručne škole „Branko Radičević“ Ruma nedavno je boravio na Islandu u okviru Erasmus plus programa „Digital Readiness for European Distance Learning“. Ovo je bio način da se putem još jednog evropskog projekta krene ka unapređenju nastave, i to na digitalnim platformama, u skladu sa aktuelnom situacijom.
Profesori Jelena Stojanović, Ivana Stanković i Daniela Vasić prisustvovali su prvoj obuci i koordinativnom sastanku u Rejekviku na Islandu u školi Menntaskolinn. Član tima je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i direktor kompanije Centar novih tehnologija iz Rume Vladimir Lalošević, sa ulogom povezivanja potrebe privrede i obrazovnih
institucija i da pruži podršku u edukaciji digitalnih alata u sferi robotike i programiranja.

U projektu „Digital Readiness for European Distance Learning“ iz programa Erasmus+ strateškog partnerstva učestvuje pet škola koje se nalaze u zemljama širom Evrope Grčkoj, Portugalu, Islandu, Srbiji i Belgiji. Projekat je počeo u martu mesecu i trajaće dve godine. Aktivnosti se paralelno odvijaju i na platformi Etwininga. Sve partnerske škole pripadaju srednjem obrazovanju, većina njih strukovnom. Uključeni nastavnici imaju iskustvo u korišćenju IKT-a i učenju na daljinu.

Glavni cilj projekta je poboljšanje digitalnih kompetencija nastavnika i učenika partnerskih škola uvođenjem novih web 2.0 alata.

– Svaki partner će pružiti specifičnu obuku tokom trajanja projekat ali će takođe i učiti na ostalim. Svi zajedno, razvićemo nastavni materijal koji će biti implementiran u nastavni proces nastavnika pojedinih profila. Kreirani materijal nakon obuka biće postavljen na twinn space – u projekta u okviru eTwininnga kako bi sadržaj bio svakome dostupan, istakla je Daniela Vasić, čaln tima iz Brankove škole u Rumi.

S.B.

Projekat „Obrazovanje u službi privrede-škole za 21 vek“ sufinansira Opština Ruma

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: