• subota, 20. april 2024.
Mirović obišao radove na izgradnji Crpne stanice „Stari Banovci“
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Mirović obišao radove na izgradnji Crpne stanice „Stari Banovci“

4. novembar 2021. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji Crpne stanice „Stari Banovci“ sa potisnim cevovodom, u opštini Stara Pazova, vredne 2,5 miliona evra, koji se izvode u okviru druge faze izgradnje sistema za navodnjavanje finansirane iz Abu Dabi razvojnog fonda.

Radovi na izgradnji nove crpne stanice, koja će služiti za potrebe Istočnog Srema, omogućiće u ovoj fazi navodnjavanje 12.000 hektara poljoprivrednih površina.

„Ovo je veliki projekat koji se sprovodi na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a kojim je iz Abu Dabi razvojnog fonda obezbeđeno 100 miliona dolara za izgradnju sistema za navodnjavanje. Zahvaljujući tome, u kontinuitetu od 2016. godine, radimo na njihovoj izgradnji i u proteklom periodu smo realizovali 11 projekata kada je reč o regionalnim sistemima za navodnjavanje i o takozvanim dvonamenskim sistemima. Ovo su radovi koji godinama nisu izvođeni, a mi ćemo zahvaljujući ovom programu uspeti da na 37 lokacija obezbedimo pristup vodi koja je od ogromnog značaja za poljoprivredne proizvođače“, rekao je Mirović.

Druga faza izgradnje sistema za navodnjavanje u Vojvodini, finansirana iz ovog programa, obuhvata 10 projekata čija je realizacija u toku, a prema Mirovićevim rečima, priprema se novih 14 projekata, za koje se očekuje projektna dokumentacija do kraja ove godine.

„To je izuzetno važno za Vojvodinu jer ćemo uspeti da u odnosu na ukupan iznos koji je bio na raspolaganju u okviru ovog programa, povučemo 60 miliona dolara, i da pomoću investicija koje se izvode u koordinaciji sa ′Vodama Vojvodine′ dovedemo vodu do 110.000 hektara poljoprivrednih površina i time gazdinstvima i proizvođačima omogućimo kvalitetniji rod“, izjavio je Mirović.

On je najavio da će u budžetu za 2022. godinu Pokrajinska vlada obezbediti znatno veća sredstva za rekonstrukciju i održavanje kanalske mreže.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: