• utorak, 9. avgust 2022.
Međunarodno priznanje za fotografa iz Šimanovaca
Vesti
0 Komentara

Međunarodno priznanje za fotografa iz Šimanovaca

15. novembar 2021. godine

Na Međunarodnom digitalnom salonu 2021, koji je organizovalo Fotografsko društvo mladih (Youth photographic society) iz Bengalora u Indiji, povodom velikog jubileja – 50 godina rada Društva, fotograf Slobodan Čavić iz Šimanovaca okitio se sa dve nagrade.

U kategoriji crno-bele fotografije Čavić je nagrađen zlatnom medaljom za fotografiju „Od danas do sutra“, koju mu je dodelilo Fotografsko društvo mladih, a u kategoriji Priroda Čavićeva fotografija „Borba za teritoriju“ dobila je pohvalu od Međunarodne federacije fotografske umetnosti (International federation of photographic art).

„Mislim da je ovo do sada najprestižnije takmičenje na kojem sam učestvovao. Nagrade sam osvojio u konkurenciji 1.276 autora, iz 64 zemlje sveta, koji su na konkurs poslali ukupno 17.451 fotografiju. Fotografije je ocenjivao dvanaestočlani žiri, sastavljen od nosilaca najviših zvanja Svetske fotografske asocijacije sa svih strana sveta, a nagrađene fotografije će biti uvrštene u izložbu koja će biti postavljena u Indiji, gde ću biti jedini predstavnik Srbije“ – rekao je Slobodan Čavić.

Za fotografiju „Borba za teritoriju“ Čavić je nedavno na Konkursu za najbolju fotografiju 2021. godine „Ptice u akciji“, u organizaciji Fondacije za zaštitu ptica grabljivica iz Beograda, osvojio nagradno putovanje u kanjon Trešnjice, gde će imati priliku da fotografiše beloglave supove.

Izvor/foto: pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: