• ponedeljak, 20. maj 2024.
I danas uplata 30 evra
Društvo | Vesti
0 Komentara

I danas uplata 30 evra

3. novembar 2021. godine

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas na račune oko 1,7 miliona prijavljenih građana biti uplaćeno po 30 evra, u okviru trećeg paketa ekonomske pomoći i smanjenja posledica pandemije, čime je 5,7 miliona punoletnih građana Srbije dobilo tu vrstu pomoći, saopštilo je Ministarstvo.

Mali je gostujući na TV Hepi podsetio da građani mogu očekivati i uplatu 20 evra u decembru, za šta prijavljeni za pomoć od 30+30 evra ne moraju ponovo da se prijavljuju, a da će prijave biti otvorene samo za one koji se nisu prijavili u maju, kao i za one koji su u međuvremenu ispunili uslove za naknadnu prijavu.

On je najavio da će danas saopštiti detalje o projektu izgradnje metroa u Beogradu, a prethodno će imati sastanak radne grupe i biće potpisan ugovor sa kineskom kompanijom “Power China”.

“Кrećemo u izgradnju na Makiškom polju, a ja ću tačno po datumima definisati faze. Do kraja 2028. imaćemo prvu liniju metroa u funkciji, a 2030. godine i drugu liniju”, rekao je Mali i naveo da je novac obezbeđen.

Danas će se na sednici Vlade Srbije naći Nacrt Zakona o budžetu za 2022. godinu, a Mali je rekao da ga čine “dva stuba – podizanje životnog standarda i veća kapitalna ulaganja”.

“Plate u javnom sektoru će u proseku biti veće za 7,3 odsto. Naime, za većinu zaposlenih povećanje zarade će biti sedam procenata, a za zaposlene u vojsci, zdravstvu i socijali osam odsto. Penzije će biti uvećane za 5,5 procenata, a budžetom je predviđena i pomoć od 20.000 dinara za najstarije, što kada se spoji u proseku daje povećanje od 11,2 odsto”, rekao je Mali.

Kada je reč o inflaciji, Mali je istakao da je ona ove godine u proseku iznosila tri odsto, kao i da se radi o globalnom pitanju, a ne domaćem.

“Međunarodni monetarni fond i Svetska banka i Evropska centralna banka očekuju da će se situacija stabilizovati, da je reč o kratkoročnom poremećaju“, naveo je Mali i naglasio da Srbija neće štampati novac, jer ne želi da ponovo ulazi u vrtlog iz devedesetih godina, jer se bavi odgovornom ekonomskom politikom.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: