• petak, 29. mart 2024.
Digitalni mamografski sistem za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Digitalni mamografski sistem za Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici

3. novembar 2021. godine

Služba za radiološku dijagnostiku mitrovačke Opšte bolnice, nabavila je digitalni mamografski sistem za stereotaksičnu biopsiju i eksciziju suspektnih promena na dojci – aparat koji će doprineti unapređenju dijagnostike kod ranog otkrivanja tumora dojke. S obzirom da je reč o naprednoj dijagnostičkoj proceduri za otkrivanje malignih tumora dojke i da je bolnica deo nacionalnog programa skrininga karcinoma dojke, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja, žene od sada dobijaju mogućnost kvalitetnijeg i preciznijeg pregleda.

Narednih dana , zaposleni u Službi za radiologiju imaće obuku za rad na novom aparatu.

Nabavka savremenog mamografskog sistema, čija je vrednost 7 miliona dinara, obezbeđena je sredstvima oportuniteta, posredstvom Ministarstva pravde Republike Srbije.

obsm.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: