• utorak, 23. april 2024.
Završena izgradnja dve stočne jame
Vesti
0 Komentara

Završena izgradnja dve stočne jame

4. oktobar 2021. godine

U Pavlovcima i Кraljevcima su završeni radovi na izgradnji dve nove stočne jame koje će biti u funciji pravilnog odlaganja animalnog otpada.

Lokalna samouprava već godinama unazad aktivno radi na rešavanju dugogodišnjeg problema nesavesnog odlaganja otpada, posebno kada je reč o onom životinjskog porekla.

Izdvajaju se sredstva za čišćenje divljih deponija, saniranje postojećih, izgradnju stočnih jama, nabavku većeg broja kontejnera, no, sve to nije dovoljno, potrebno je podići i samu svest o značaju očuvanja životne sredine i pravilnog odlaganja otpada. Podsetimo, Opština Ruma je ove godine na Dan planete zemlje postavila u celoj opštini na lokalnim putevima eko znakove koji apeluju da se priroda čuva, da se smeće ne baca.

Novoizgrađena jama u Pavlovcima od danas je pod ključem. Vrlo brzo na putu do jame biće postavljena i rampa, pa će se tako otpad odlagati, na propisan način, uz nadzor mesne zajednice.

Za izgradnju dve stočne jame izdvojeno 1,7 miliona dinara.

Izvor/foto: ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: