• nedelja, 25. februar 2024.
Promocija pesničke zbirke Katarine Sarić “Smrt madam Dupin”
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Promocija pesničke zbirke Katarine Sarić “Smrt madam Dupin”

26. oktobar 2021. godine

Promocija pesničke zbirke Katarine Sarić “Smrt madam Dupin” održaće se u četvrtak 28. oktobra u ZKS – Art klubu sa početkom u 18 časova, u organizaciji Centra za kulturu Sirmiumart. Ulaz slobodan.

Katarina Sarić stvara i objavljuje između Budve i Beograda. Piše društveno angažovanu poeziju, prozu i eseje. Autor je dvanaest samostalnih izdanja, a zastupljena je u brojnim antologijama, zbornicima, ali i na svim važnijim regionalnim književnim portalima.

Smrt Madam Dupin je nagrađena zbirka poezije za 2021. Poetikum Izdavaštva i objavljena je u ediciji Ine Svetlosti. Premijerno je otvorila festival Knjiga pod feral u Starom budvanskom gradu i NOFEK u Novom Sadu. Prevedena na je francuski jezik i objavljena u Bečkoj izdavačkoj kući Enfant Sauvage, a trenutno se prevodi i na makedonski i bugarski jezik.

Poeme iz zbirke posvećene su heroinama svoga vremena koje su ostale u senci, poput Žorž Sand, kojoj je knjiga posvećena, ali i Simon De Bovoar, Lu Salome, Aleksandri Kolontaj.

Knjizevnica je ovom knjigom želela da poruči devojčicama, devojkama, ženama – kako je put osvajanja slobode “postajanja ženom” mukotrpan i dug, ali ne i nemoguć. 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: