• utorak, 21. maj 2024.
Ognjen Lukić, mali virtuoz na harmonici
Reportaža | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Ognjen Lukić, mali virtuoz na harmonici

10. oktobar 2021. godine

Ognjen Lukić iz Bosuta iako ima samo devet godina, harmoniku svira već četiri godine. Da je reč o detetu koje je zaista vanserijski talentovano, svedoči o tome i zlatna medalja koju je ovaj mali harmonikaš nedavno dobio na internacionalnom takmičenju u Aleksincu.

Njegov talenat je prvi uočio tata Marko, a potvrdio ga je profesor Boža koji je sa Ognjenom radio prvih nekoliko meseci. Nakon toga, Ognjen počinje da radi sa profesorkom Marijom Isailović, a istovremeno postaje i član Okrestra harmonika iz Kuzmina.

-Prošlog septembra upisao sam Muzičku školu u Sremskoj Mitrovici, u klasi profesorke Mirjane Milaković. Završio sam prvi razred muzičke i drugi razred osnovne škole u Bosutu. Harmoniku jako volim i ne pada mi teško što moram da dva puta nedeljno putujem u školu u Mitrovicu, jer sve obaveze stignem da završim bez ikakvih problema. Najviše zapamtim na času, tako da kod kuće ne moram puno sa učim, a i gradivo mi nije teško. Sve predmete volim, prošao sam sa odličnim uspehom, ali su mi ipak muzičko i likovno najdraži časovi – priznaje Ognjen i dodaje da mu se u Muzičkoj školi najviše sviđa to što upoznaje nove drugare i uči da svira klasičnu muziku.

Ognjen do sada iza sebe ima veliki broj nastupa, kako solo, tako i sa orkestrom iz Kuzmina. Priliku da ga sluša imala je publika u Šidu, Kuzminu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici…Kaže da još uvek ima malu tremu prilikom solo nastupa, a da najviše voli da svira kolo “Sremčica” i Marš na Drinu. Do sada je učestvovao na većem broju takmičenja, među kojima su međunarodni festival “Muzičko proleće” Smederevo, “Dani harmonike” Smederevo i takmičenje u Aleksincu. Na ovim takmičenjima osvojio je prve nagrade u svojoj kategoriji i kaže da je posebno srećan što je pored tri diplome dobio i jednu zlatnu medalju u Aleksincu.

-Volim da se takmičim i uvek se obradujem kada osvojim neku nagradu. Zbog toga mi neće biti teško da još više vežbam i da uvek sviram najbolje što mogu. Najveće želje su mi da naučim da sviram kolo Čačak i da nastupam pred publikom u Beogradu – kaže Ognjen.

Osim muzičkog, ovaj devetogodišnjak poseduje takođe talenat i za slikanje. Kaže da je za to najveći “krivac” njegova tetka Mirjana Femić iz Beograda koja mu je pokazala tehnike crtanja i kupila mu prvo platno. Do sada je napravio nekoliko portreta olovkom, ima dvadesetak slika tehnikom tempera na platu, a kaže da najviše voli da slika prirodu i vozove.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: