• utorak, 9. avgust 2022.
Na teritoriji Sremske Mitrovice proteklog vikenda 104 inspekcijska nadzora
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Na teritoriji Sremske Mitrovice proteklog vikenda 104 inspekcijska nadzora

25. oktobar 2021. godine

Od proteklog vikenda, za boravak u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa, uvedene su takozvane kovid propusnice, a, o tome kakva je bila situacija na terenu, razgovarali smo sa komunalnim inspektorom Milošem Madžićem.

– Tokom vikenda, nadležne inspekcijske službe obavile su 104 inspekcijska nadzora koji je bio preventvnog karaktera, kako bi se ukazalo građanima na to koja su njihova prava i obaveze i kako moraju da se ponašaju na osnovu onih mera koje je donela Vlada Republike Srbije. Petak se radilo preventivno, a u subotu i nedelju se radila kontrola, savetodavna i preventivna. Od četiri svečane sale koje su kontrolisane, tri nisu radile, jedna je radila, a vlasnik iste je dao izjavu da planira da ukoliko bude radio, radno vreme skrati do 22 časa. Ugostitljskih objekata kontrolisano je 26, neki od njih su već ispoštovali sve donete mere, neki nisu, ali takođe, po izjavama vlasnika većine koja nije, nisu stigli da se pripreme i tako dalje. Svi su izjavili da će, ukoliko budu radili, ispoštovati sve mere, mada ima dosta onih koji su se rešili da skrate radno vreme. Najveći objekat, koji potencijalno može da predstavlja i najveći problem, diskoteka Nox, koja je radila i u petak i u subotu je takođe kontrolisana i prema rečima vlasnika ona neće raditi u narednom periodu, zbog ove situacije, jer nisu sigurni da mogu ispoštovati mere, pa da ne bude problema – istakao je Madžić i dodao:

– Bez obzira na to što su mere nepopularne za ugostitelje i teško ih je ispoštovati, oni su korektno reagovali i većina se izjasila da je lakše da skrate radno vreme. Predviđene kazne za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propsunice 5.000 dinara. U 22 sata kovid redar mora biti u svakom ugostiteljskom objektu i mora voditi računa da posle tog vremena unutra ne može biti niko ko ne poseduje kovid propusnicu. Što se tiče onih koji nisu vakcinisani, jedini validni testovi su oni koji su urađeni u referentnim laboratorijama, a testiranje ispred ugostiteljskih objekata nije moguće – rekao je Madžić.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: