• petak, 24. maj 2024.
Mitrovčani kreiraju budžet
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovčani kreiraju budžet

12. oktobar 2021. godine

U okviru projekta Participatvnog budžetiranja, Mitrovčani ovih dana mogu da glasaju za projekte u koje će njihov novac biti uložen naredne godine, i na taj način kreiraju deo lokalnog budžeta.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj, Duška Šaroškovića, lokalna samouprava već radi na pripremi budžeta za narednu godinu.

– Već smo sproveli anketu, odnosno, prikupljali predloge, kojih je stiglo nekoliko desetina. Grad je iz toga izvukao nekoliko predloga koji se najčešće javljaju, i stavio ih na glasački listić. Od predloga na listiću, građani će sada moći da izaberu neki od ponuđenih predloga projekata, a onaj sa najviše glasova biće realizovan u 2022. godini – rekao je Šarošković.

Prema rečima, Marije Đondić, člana komisije za sprovođenje projekta Participativnog budžetiranja, građani imaju priliku da glasaju u gradskom Uslužnom centru, u ulici Svetog Dimitrija 13, takođe, na zvaničnom sajtu Grada Sremska Mitrovica, ili putem mejla participativno2022@sremskamitrovica.org.rs. Glasanje traje do 22 oktobra.

Inače, kao predlozi na glasačkom listiću nalaze se dekorativna rasveta na pešačkom mostu, ekološki semafori i ekološki saobraćajni znakovi, ograda oko arheološkog lokaliteta pored Muzeja Srema, igralište za kućne ljubimce, kao i autobuska stajališta u seoskim sredinama.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: