• utorak, 28. novembar 2023.
U Inđiji i Novom Slankamenu sa 13 miliona dinara obnovljeni sportski teren i fiskulturna sala
Vesti | Inđija
0 Komentara

U Inđiji i Novom Slankamenu sa 13 miliona dinara obnovljeni sportski teren i fiskulturna sala

16. septembar 2021. godine

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak obišli su danas rekonstruisani otvoreni sportski teren u centru Inđije i Osnovnu školu „Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu, gde je obnovljena fiskulturna sala.

Investicije su realizovane sa ukupno 13 miliona dinara zajedničkog ulaganja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Inđija.

Na sportskom terenu u Inđiji postavljena je nova multifunkcionalna podloga od polipropilen-kopolimera, sanirane su betonske tribine i postavljena je ograda.

„Veliko je zadovoljstvo kada vidimo da je u Inđiji raelizovan jedan ovako ozbiljan projekat, koji će omogućiti učenicima Osnovne škole „Petar Кočić“, ali i drugoj deci da se bave sportom“, rekao je Basta i dodao da ovakvi tereni privlače decu da se aktivnije uključe u sportske aktivnosti.

On je dodao da resorni sekretarijat mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu, razvoj školskog sporta i sporta uopšte.

Basta je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspisao konkurse za doprinos razvoju sporta, sportsku infrastrukturu i omladinski sektor, te da je za projekte u tim oblastima opredeljeno 70 miliona dinara.

Predsednik Opštine Vladimir Gak kazao je da je Inđija dobila jedan od najsavremenijih sportskih terena, koji će u narednom periodu koristiti veliki broj dece kako za nastavu fizičkog vaspitanja, tako i za sportske i rekreativne treninge.

„Inđija danas za sport izdvaja 175 miliona dinara. To je istorijski maksimum kada je reč o ulaganju u sport, i ne postoji sport koji nema podršku, niti dete sa teritorije Inđije koje ne može da pronađe sport kojim će se baviti. Naš cilj je da se što više dece uključi u sport i da se njime bave na najbezbedniji način“, kazao je Gak.

Učenici OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu nastavu fizičkog vaspitanja u novoj školskoj godini imaju u kompletno obnovljenoj sali.

Sekretar Basta je istakao da je u saradnji sa Opštinom Inđija, nakon više od pet decenija od izgradnje, fiskulturna sala u Novom Slankamenu prvi put kompletno obnovljena. On je dodao da je ulaganje u školski sport od suštinske važnosti za razvoj dece i omladine.

Predsednik Opštine Inđija zahvalio je na podršci u obnovi školske sale, koja, kako je naveo, danas izgleda fenomenalno, a samo šest meseci ranije bila je nebezbedno mesto za nastavu fizičkog i druge aktivnosti.

U sali je postavljen novi parket sa iscrtanim linijama za više terena, zamenjene su elektroinstalacije i rasveta, sređeni su hodnik, spravarnice i nastavnički kabinet. Opremanje sale sportskim rekvizitima obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: