• subota, 20. april 2024.
Film “Toma” pred sremskomitrovačkom publikom
Vesti
0 Komentara

Film “Toma” pred sremskomitrovačkom publikom

16. septembar 2021. godine

 Na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici od 23. do završno sa 30. septembrom biće održano nekoliko projekcija filma “Toma”.

Projekcije su zakazane za 18:00 i 21:00 čas.

*”Toma” je srpski biografsko dramski film iz 2021. godine u režiji Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca nastao po ideji Bjelogrlića, Željka Joksimovića i Baneta Obradovića. Scenario potpisujy Lisinac, Nikola Pejaković, Bjelogrlić i Maja Todorović, dok su producneti filma Nataša Višić, Goran Bjelogrlić, Dragan Bjelogrlić, Joksimović i Vladimir Lisinac. Muziku je komponovao Željko Joksimović.

Snimanja su počela tokom leta 2020. i trajala s prekidima do aprila 2021. godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Naslovnu ulogu tumači Milan Marić kao Toma Zdravković, dok su u ostalim ulogama Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Кuzmanović i mnogi drugi. Premijera filma je prvo održana 20. avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, a zatim i 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu.

*wikipedia.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: