• nedelja, 17. oktobar 2021.
BINGULA – SКUD „Milan Rastislav Štefanik“ obeležava jubilej
Društvo | Šid
0 Komentara

BINGULA – SКUD „Milan Rastislav Štefanik“ obeležava jubilej

10. septembar 2021. godine

Slovačko kulturno-umetničko društvo „Milan Rastislav Štefanik“ iz Bingule u subotu, 11. septembra proslavlja veliki jubilej – vek postojanja i rada. Tim povodom biće održan kulturno umetnički program pod nazivom „Čuvajmo kulturno nasleđe naših predaka“, u dvorištu Osnovne škole „Sava Šumanović” u Binguli (u slučaju kiše u maloj sali pored škole).

Program počinje u 18 sati, a učestvuju: Dečija folklorna sekcija – DFA “Trešnjice”, Dečija pevačka sekcija – solo pevači, Ženska pevačka grupa i mladi violinista Damir Suhani. Gosti programa su članovi КUD-a „Bosut“ iz Bosuta.

-Naš jubilej je simbol rada, borbenosti i posvećenosti koja godinama ne jenjava. Situacija u kojoj smo se našli, epidemija koja je sve preokrenula uticala je i na naš datum proslave stogišnjice. Situacija sa virusom nas jeste usporila, ali ne i zaustavila. Zbog istorije i tradicije SКUD-a ovaj značajan jubilej želimo da proslavimo kako dolikuje – na način koji će za sobom ostaviti tragove od kapitalne vrednosti, ne samo u očuvanju i zaštiti kulturnog nasleđa, nego i na njegovoj široj afirmaciji kao i popularizaciji bogatstva narodnog kulturnog nasleđa ovoga kraja i naroda koji žive na ovim prostorima – rekla je Tijana Farkaš, umetnički rukovodilac SКUD-a iz Bingule.

S. M.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: