• četvrtak, 18. jul 2024.
SZO: Moratorijum na treću dozu
Vesti
0 Komentara

SZO: Moratorijum na treću dozu

5. avgust 2021. godine

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je danas na moratorijum za davanje trećih, takozvanih buster doza, vakcine protiv kovida-19 bar do kraja septembra kako bi se omogućilo da se vakciniše najmanje 10 posto stanovnika svake zemlje, javlja Rojters.

„Razumem da sve vlade žele da zaštiti svoje ljude od delta varijante. Ali ne možemo prihvatiti da zemlje koje su već iskoristile većinu globalno dostupnih vakcina iskoriste još i više“, rekao je direktor SZO Tedros Adanom Gebrejsus.

Visokorazvijenezemlje dale su u maju oko 50 doza na svakih 100 stanovnika, a taj broj se od tada udvostručio, pokazuju podaci SZO.

Istovremeno u nerazvijenim zemljama je, zbog nedostupnopsti vakcina i nedostatka zaliha, prosečno primenjena jedna i po doza na svakih 100 stanovnika.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: