• četvrtak, 18. jul 2024.
Zamena stolarije u Osnovnoj školi “Dušan Jerković”
Vesti | Ruma
0 Komentara

Zamena stolarije u Osnovnoj školi “Dušan Jerković”

27. jul 2021. godine

Širom rumske opštine se izvode radovi na adaptaciji školskih objekata, pa će tako svi đaci nastavu u novoj školskoj godini pohađati u uređenijem prostoru i sveukupno lepšem školskom ambijentu.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je nedavno, u društvu saradnika, radove na zameni stolarije u OŠ “Dušan Jerković”, koju lokalna samouprava finansira sa 1,7 miliona dinara.

“Pre neki dan su počeli radovi na zameni stolarije. Dotrajalu drvenu stolariju menjamo sa PVC stolarijom, ukupno 21 otvor, što prozori, što vrata, je obuhvaćen radovima. Moram napomenuti da smo mi ukupno za objekte osnovnog obrazovanja izdvojili 12,5 miliona dinara. U područnoj školi u Žarkovcu je stolarija takođe zamenjena. Danas se završava postavljanje laminata u osnovnoj školi u Grabovcima. Idu radovi u osnovnoj školi u Platičevu, to jest u područnoj školi u Vitojevcima, pa zatim i u Buđanovcima, Nikincima i Hrtkovcima. Očekuje se početak radova u područnim odeljenjima “Veljkove” škole u Vognju i Stejanovcima. U Muzičkoj školi je završena rekonstrukcija elektroinstalacionih mreža”, izjavio je predsednik Mančić i dodao da je Opština izdvojila novac i za adaptaciju srednjoškolskih objekata.

“Кoristimo ovaj period kada je raspust i kada su škole prazne da odradimo sve ono što su obrazovne ustanove tražile. Većina njih se opredelila za zamenu stolarije ne bi li poboljšali energetsku efikasnost objekata, ali ima i molerskih radova, uređenja i zamene podova, pretresanjlj krovova itd. Mislim da je u Tehničkoj školi završena rekonstrukcija dela krova, a u Gimnaziji je završena zamena oluka. Oko 980.000 je izdvojeno za te radove. Drugi deo tendera koji se odnosi na stolariju je takođe okončan, mi smo obezbedili 1,9 miliona dinara, cena na tenderu je nešto niža i vrlo brzo možemo očekivati radove uskoro i u preostale dve srednje škole”, rekao je Mančić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: