• utorak, 7. decembar 2021.
Efekti virtuelnog sajma zapošljavanja
Vesti
0 Komentara

Efekti virtuelnog sajma zapošljavanja

20. jul 2021. godine

Nacionalna služba za zapošljavanje je, prateći aktuelne trendove u oblasti digitalizacije i informaciono-komunikacionih tehnologija, 20. maja 2021. godine organizovala Virtuelni sajam zapošljavanja, uz podršku globalnog Programa
„Migracije i razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Na sajmu je učestvovalo 70 kompanija, a za učešće se registrovalo 7.500 tražilaca zaposlenja, od čega je 5.380 lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 1.485, dok je 125 lica zaposleno kod poslodavca koji su uzeli učešće na Virtuelnom sajmu.

Sa područja Filijale Sremska Mitrovica za učešće na sajmu se registrovalo 139 nezaposlenih lica, od čega 83 žene. Od ukupnog broja registrovanih lica 122 lica su nezaposlena lica ugrožene kategorije.

Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 30 lica, dok je 3 lica zaposleno kod poslodavaca koji su uzeli učešće na Virtuelnom sajmu.

U narednom periodu očekuju se dodatni efekti održanog sajma, kroz dalje povećanje zapošljavanja.

Uzimajući u obzir pozitivne efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: