• sreda, 17. avgust 2022.
Besplatno letovanje za 52 najbolja učenika
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Besplatno letovanje za 52 najbolja učenika

2. jul 2021. godine

Pedeset dvoje najboljih osnovaca i srednjoškolaca sa teritorije opštine Pećinci otputovali su na zasluženo nagradno letovanje u Herceg Novi, koje već sedmu godinu organizuje Sportski savez “Razvoj sportova”, a finansira pećinačka lokalna samouprava.

Učenike je na put ispratio i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić koji je tom prilikom rekao da je ovo nagradno putovanje samo jedan vid podsticaja za decu koji sprovodi pećinačka lokalna samouprava, kao i da je dobra saradnja sa Sportskim savezom i obrazovnim ustanovama na teritoriji naše opštine rezultovala nizom mera podrše obrazovanju koje sve imaju jedan cilj – usmeriti decu prvenstveno na kontinuirano sticanje znanja, ali i na sportske aktivnosti.

“Prošle godine je izostalo nagradno letovanje zbog epidemije korona virusa, ali ove godine nastavljamo tamo gde smo stali pretprošle godine. I ne samo sa nagradnim letovanjem, nego i nizom drugih mera podrške našoj najuspešnijoj deci. Danas su počeli sa radom i pećinački bazeni, gde svi odlični učenici sa teritorije naše opštine imaju besplatan ulaz tokom čitave kupališne sezone, a narednih dana počinje i besplatna škola plivanja za sve mališane koji žele da nauče da plivaju, ali i one malo starije koji žele da usavrše razne stilove plivanja. Cilj nam je da svu decu koja se tokom školske godine trude i vredno rade na kraju i nagradimo, kao i da upravo ona budu primer drugoj deci. Ova deca koja danas odlaze u Herceg Novi su dokaz da ovakav pristup pećinačke lokalne samouprave daje rezultate. Drago mi je da je sve više odličnih učenika i dobrih sportista u sve tri osnovne škole, kao i srednjoj školi, koji svojim znanjem i angažovanjem na kraju školske godine zasluže ovakve nagrade” – istakao je prvi čovek pećinačke opštine.

Kao i svake godine, polovina učenika je zaslužila nagradno letovanje na osnovu uspeha u učenju, a druga polovina na osnovu rezultata postignutih u školskom sportu.

Srednjoškolka Julijana Andrić iz Pećinaca odlična učenica i najbolji sportista u razredu, koja već deset godina trenira odbojku, rekla je da je svaka nagrada podstiče na postizanje što boljih rezultata ne samo u školi i sportu, nego i uopšte u životu, kao i da će se i sledeće godine potruditi da se nađe među nagrađenima za besplatno letovanje, a sa Julijanom je saglasan i njeg drug Aleksa Vukić iz Pećinaca koji je nagradno putovanje zaslužio na osnovu postignutih rezultata na školskim takmičenjima iz istorije.

Pedeset dvoje učenika, zajedno sa tri pratioca i pedijatrom pećinačkog doma zdravlja, narednih deset dana boraviće u Herceg Novom, gde će uz uobičajene aktivnosti na plaži biti u prilici i da se bave sportom, ali i uživaju tokom izleta u bokokotorskom zalivu.

Izvor/foto: pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: