• petak, 1. mart 2024.
Porast broja obolelih u Sremu
Društvo
0 Komentara

Porast broja obolelih u Sremu

19. mart 2021. godine

Epidemiološka situacija na području Srema i dalje se ocenjuje kao vanredna, sa tendencijom porasta broja obolelih, rekla je na današnjoj sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, dr Nada Zec Petković.

Tokom jučerašnjeg dana, na području Srema registrovana su 143 nova slučaja obolelih od korona virusa, od čega 18 u Sremskoj Mitrovici, 54 u Staroj Pazovi, 22 u Rumi, 13 u Inđiji, 8 u Irigu, 15 u Šidu i 13 u Pećincima.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremu je 1440, od čega 333 u Sremskoj Mitrovici, 506 u Staroj Pazovi, 200 u Rumi, 146 u Inđiji, 45 u Irigu, 121 u Šidu i 89 u Pećincima.

U kovid odeljenjima mitrovačke Opšte bolnice ukupno je 105 pacijenata, od čega je 70 pozitivno na korona virus. Na respiratorima je 19 osoba, a jedna osoba je na kiseoničkoj podršci.

Prema rečima načelnika Službe opšte medicine mitrovačkog Doma zdravlja, dr Adila Elhaga, u kovid ambulantama je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 43 prva pregleda, kao i 79 kontrola.

Vakcinacija, kaže, teče uredno, a do sada je vakcinisano ukupno 19.669 Mitrovčana, dok je i drugu dozu vakcine primilo njih 13.077.

Takođe, od danas, pa svakog narednog vikenda, po mitrovačkim selima biće raspoređeni i mobilni punktovi za imunizaciju. Ovog vikenda, punktovi će se seliti na više različitih lokacija u Laćarku, a istovremeno, u funkciji će biti i punkt u okviru zdravstvene ambulante u ovom selu. Radno vreme mobilnih punktova je od 9 do 15 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: