• sreda, 24. april 2024.
Ugroženo više desetina kuća
Društvo | Vesti
0 Komentara

Ugroženo više desetina kuća

15. maj 2014. godine

Nevreme u iriskoj opstini 1 Foto sajt opstine IrigSremska Mitrovica – Prema informacijama iz Okružnog štaba za vanredne situacije Sremskog upravnog okruga, kiše su ugrozile više desetina kuća na dve lokacije u Vrdniku a u prekidu je saobraćaj od tog mesta prema Rumi. Istovremeno, u  nizu fruškogorskih sela dolazilo je do prekida u snabdevanju električnom energijom. Na toku reke Save budno se motre kritična mesta u šidskoj, sremskomitrovačkoj i rumskoj opštini, ali za sada nema opasnosti od ovih reka.

Kako je za „Sremske novine“ izjavio načelnik Sremskog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Ilija Milinović, svi lokalni štabovi i rukovodioci vitalnih javnih preduzeća angažovani su na zaštiti imovine i žitota građana, a do sada je zabeleženo nekoliko vanrednih situacija.

– U Vrdniku je usled velike količine padavina došlo do izlivanja potoka koji protiče kroz mesto na delu puta u dužini 500 metara gde je ugroženo 20 kuća. Voda je poplavila dvorišta, ali ne i unutrašnje objekte. I na ulazu u Vrdnik došlo i do gomilanja bujičnih voda gde je takođe ugroženo dvadesetak kuća u okolini benzinske pumpe, poplavanjena su dvorišta i pomoćni objekti, a za vozila je neprohodan put Ruma – Vrdnik, izjavio je Milinović za „Sremske novine“. – Elektrodistribucije takođe imaju problema uglavnom zbog pada drveća na dalekovode kao što je bilo u vikend naselju u Ležimiru i drugim naseljenim mestima. Ekipe su neprestano na terenu i otklanjaju kvarove

Ne očekuju se problemi sa vodostajem Save i Dunava. Hidrološka situacija se prati stalno, a redovna odbrana od poplava se sprovodi na levoj obali Save kod Hrtkovaca. Osetljive tačke su kod Jamene i kod Stojšića bogaza na desnoj obali Save.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: