• petak, 12. jul 2024.
Strožije kontrole za bacanje smeća na magistralnom putu kod Klenka
Vesti | Ruma
0 Komentara

Strožije kontrole za bacanje smeća na magistralnom putu kod Klenka

26. novembar 2020. godine

Klenak- U Klenku je prošle nedelje počelo čišćenje divlje deponije koja se nalaui nadomak sela pored magistralnog puta M21. Iako je ova divlja deponija čišćena dva puta u toku ove godine, nesavesni građani i dalje otpad odlažu na ovo mesto, uprkos zabrani, pa je Opština Ruma izdvojila dodatna dva miliona dinara za saniranje ove i još nekoliko divljih deponija na teritoriji rumske opštine. U ovom slučaju velik problem stvaraju i građani obližnjeg grada Šapca, udaljenog svega par kilometara.

-Ova deponija je specifična iz razloga što se nalazi tik pored puta M21 i većinom smeće ovde bacaju nesavesni građani iz Šapca. Mi smo opredelili dodatna dva miliona dinara u budžetu za čišćenje seoskih deponija. Ono što je važno reći i ono što mi planiramo da uradimo konkretno ovde jeste da postavimo kućicu i dva čuvara koji će konstantno da budu ovde i pokušaju da spreče nesavesne ljude da svoje smeće bacaju ovde. Obeležićemo ih tablama upozorenja gde će biti označeno da je zabranjeno bacanje smeća i inspekcijske službe će malo intenzivnije da posećuju ovu deponiju ne bi li ovu lošu praksu zaustavili, rekao je načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma, Dušan Ljubišić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: