• sreda, 17. jul 2024.
Epidemiološka situacija kontrolisana, rast broja zaraženih u Rumi i Inđiji
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Epidemiološka situacija kontrolisana, rast broja zaraženih u Rumi i Inđiji

20. novembar 2020. godine

Epidemiološka situacija u Sremu je kontrolisana, zaključeno je na današnjoj sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije.

Situacija u gradu takođe je kontrolisana, a, kako je istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović, lokalna samouprava je u svakom trenutku tu za mitrovačku Opštu bolnicu i Dom zdravlja, kao podrška. Saradnja Grada i zdravstvenog sektora, kaže, urodila je plodom zajedničkim radom na proširenju kapaciteta Kovid ambulante.

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u Sremu je trenutno 856 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom, od čega 351 u Sremskoj Mitrovici, 52 u Staroj Pazovi, 188 u Rumi, 177 u Inđiji, 24 u Irigu, 43 u Šidu i 21 u Pećincima. Poslednjih dana, beleže i slučajevi uspešno izlečeni od korona virusa.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, u Korona centru, prema rečima zamenika direktora, dr Dragana Malobabića, nalazi se 120 pacijenata, od čega je njih 89 u crvenoj zoni, dok ostali čekaju rezultate testiranja. Šesnaest osoba je na respiratoru. Kako ističe dr Malobabić, veći broj pacijenata je mlađe i srednje životne dobi, pa su otpusti iz bolnice sve brži.

Dr Adil Elhag, ispred mitrovačkog Doma zdravlja, još jednom je naglasio da su kapaciteti Kovid ambulante, koja radi 24 sata dnevno, prošireni, a kontrolni pregledi vrše se u 7. zdravstvenoj ambulanti, u periodu od 7 do 20 časova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: