• subota, 24. februar 2024.
Broj zaraženih u Sremu i dalje u porastu
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Broj zaraženih u Sremu i dalje u porastu

13. novembar 2020. godine

Broj zaraženih korona virusom u Sremu i dalje je u porastu. Kako je istakla direktorka mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Nada Zec Petković na današnjoj konferenciji za medije gradskog Kriznog štaba, ukupan broj zaraženih u Sremu iznosi 407.

U Sremskoj Mitrovici trenutno je 232 aktivnih slučajeva, u Staroj Pazovi 16, u Rumi 55, u Inđiji 61, u Irigu 17, u Šidu 24 i u Pećincima dva.

Poslednjih dana, registruju se i izlečeni pacijenti, a broj zaraženih na dnevnom nivou u proseku je isti u poslednjih sedam dana i iznosi oko 15 osoba.

Kovid ambulanta, prema rečima direktorke mitrovačkog Doma zdravlja dr Miroslave Ševo, u proseku dnevno pregleda 120 pacijenata koji dolaze na prvi pregled, sumnjivih na kovid infekciju. Većina pozitivnih ima blažu kliničku sliku i uglavnom se leče u kućnim uslovima.

Prema rečima direktora mitrovačke Opšte bolnice, dr Živka Vrcelja, u Korona centru je trenutno izolovano 38 lica, od čega je 31 pozitivno. Osam osoba je na intenzivnoj nezi, od čega sedam na respiratoru.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: