• četvrtak, 18. april 2024.
Vandalizam u Sremskoj Mitrovici!
Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Vandalizam u Sremskoj Mitrovici!

24. mart 2024. godine

Tokom noći nepoznati počinioci srušili su spomen ploču koja se nalazi na uglu ulica Svetog Save i Dositejeve, preko puta Mitrovačke gimnazije, a koja je postavljena povodom 80 godina od rušenja Sinagoge, u znak sećanja na stradanje jevrejske zajednice.

Kako je istakao Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine Grada, u Sremskoj Mitrovici u prethodnih nekoliko dana primećen je talas vandalizma, s obzirom da je u Kuzminu uništen deo sale za fizičko, a u Laćarku srušena fontana u centru sela.

-Mi se nadamo da je ovaj vandalizam učinjen iz neznanja i da nije upren protiv nama prijateljske jevrejske zajednice, te apelujemo na policiju da nađe počinioca i da ga adekvatno kazni. Danas ćemo podići spomenik, a već sutra ćemo ga zajedno sa našim komunalnim službama učvrstiti i ograditi. Takođe, postavićemo ovde i jednu kameru kako bi sprečili da se ovako nešto ubuduće ponovo desi – rekao je Pavlović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: