• četvrtak, 29. februar 2024.
Kamion “tapaciran” cigaretama
Crna hronika
0 Komentara

Kamion “tapaciran” cigaretama

21. avgust 2020. godine

Carinici su 20. avgusta na izlaznoj strani Graničnog prelaza Šid, u saradnji sa policijom, zaplenili preko 8.000 paklica cigareta sakrivenih u fabričkim šupljinama poda i specijalno prepravljenoj pregradi kamionske prikolice.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 22:30 časova za detaljnu kontrolu izdvojen navodno prazan kamion valjevskih registarskih oznaka, koji je prema rečima 39-godišnjeg vozača krenuo na utovar robe u Hrvatsku.

Prilikom pregleda odmah su uočene nepravilnosti u podu prikolice, kao i u njenom bočnom zidu ka kamionskoj kabini.

Fizičkom demontažom dasaka sa poda u njegovim šupljina otkriveni su gusto naslagani boksovi cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije, Severne Makedonije, a jedan deo i bez njih.

Potom je i u bočnoj stranici prikolice otkriven specijalno dograđeni „bunker“ takođe pun cigareta.

Procenjena vrednost oko 8.200 paklica krijumčarenih cigareta „česterfild“, „marlboro“, „lm“, „laki“, „pal mal“, „sobranie“ i „kosmopoliten“ procenjena je na oko dva miliona dinara.

Vozača, koji je srpski državljanin su zajedno sa otkrivenim cigaretama i kamionom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: