• nedelja, 25. februar 2024.
NSZ : U susret korisnicima usluga
Društvo | Vesti
0 Komentara

NSZ : U susret korisnicima usluga

8. maj 2020. godine

Sremska Mitrovica -Nakon završetka vanrednog stanja, Nacionalna služba za zapošljavanje prilagodila je svoj rad novonastalim okolnostima, kako bi na što efikasniji način izašla u susret korisnicima usluga.
Lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka 11.maja 2020. godine, mogu elektronskim putem da:izvrše prvu prijavu na evidenciju;
-Podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti;
podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti;završe obuku „Put do uspešnog preduzetnika“.
Poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem:dostave prijave potrebe za zapošljavanjem;podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja;podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih;podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.
Svi tražioci zaposlenja kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni od strane zaposlenih u nadležnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.
Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: