• petak, 29. mart 2024.
Novi raspored rada ambulanti
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Novi raspored rada ambulanti

25. mart 2020. godine

Sremska Mitrovica – U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama pokrajinskog sekretara za zdravstvo, od sutra će biti redukovan broj ambulanti u Domu zdravlja Sremska Mitrovica, sa 29, koliko ih je radilo do sada, na devet, plus Hitna pomoć i respiratorni centar  – saopštio je dr Adil Elhag, načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

Prema njegovim rečima, prvi punkt je smešten u Prvu zdravstvenu stanicu i tamo će dolaziti pacijenti koji se leče u ovoj i u Četvrtoj zdravstvenoj stanici.  Drugi punkt je Druga zdravstvena stanica koja će primati i pacijente iz Pete, a treći punkt je Treća zdravstvena stanica gde će dolaze pacijenti iz ove, kao i iz Šeste i Sedme zdravstvene stanice.

-Četvrti punkt je u Laćarku, gde će dolaziti pacijenti iz Laćarka, Divoša, Čalme i Martinaca. Peti punkt je u Mačvanskoj Mitrovici, tamo će dolaziti meštani ovog sela, kao i svih drugih mačvanskih sela koja pripadaju Gradu Sremska Mitrovica. Šesti punkt nalaziće se u Kuzminu i tamo će moći da dolaze pacijenti iz ovog sela, kao i iz sela Bosut i Sremska Rača. Sedmi punkt je Veliki Radinci, za sela Veliki Radinci, Grgurevci, Šuljam i Bešenovo. Osmi punkt je Manđelos, za pacijente iz Manđelosa i Ležimira, dok je deveti punkt Šašinci i Jarak, koji će raditi naizmenično. Radno vreme svih punktova je od 7 do 18, osim onih u Kuzminu, Velikim Radincima, Manđelosu i Jarku, koji će raditi od 7 do 12 i 30 časova – rekao je dr Adil Elhag i dodao da je ovo sve učinjeno kako bi se smanjio broj kontakata pacijenata i zdravstvenog osoblja, a u cilju sprečavanja širenja epidemije.

U svim ambulantama radiće uvek jedan lekar i jedna medicinska sestra u svakoj smeni i primaju se samo hitni slučajevi, koji imaju bolove u grudima, poremećaj govora, visok krvni pritisak, gušenje, osećaj obamrlosti ili trnjenja jedne polovine tela.

Apeluje se na sve građane koji imaju neke znake respiratorne infekcije da prvo pozovu telefone kol Centra za respiratorne infekcije i da sa lekarima porazgovaraju telefonskim putem, odnosno da ne dolaze dok im to ne kaže lekar, kako zbog sopstvene bezbednosti, tako i zbog bezbednosti medicinskog osoblja i drugih pacijenta.

Hitna pomoć radi 24 sata i i dalje izlazi na teren po pozivu.

BROJEVI CENTRA ZA RESPIRATORNE INFEKCIJE:

022-615-820
064-8-770-581
064-8-770-563
064-8-770-576

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: