• utorak, 3. oktobar 2023.
Portugalski profesori na nastavi u Rumi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Portugalski profesori na nastavi u Rumi

25. februar 2020. godine

Ruma -U Srednjoj stručnoj školi „Branko Radičević“ Ruma završen je deo velikog Erasmus plus projekta u oblasti obrazovanja, tokom kog je deset profesora i direktor srednje škole iz portugalskog grada Barselos upoznato sa radom u rumskoj školi. Sastankom koji je održan 25.februra završen je petodnevni kurs koji se realizovao kroz program Erazmus+ pod nazivom „Hajde da promenimo mentalitet nastavnika“. Nosilac projekta koji finansira Evropska unija je škole iz Barselosa, dok na našoj strani projekat sprovodi udruženje građana „Stil mladih“, koji se realizovao u ovoj rumskoj srednjoj školi.

– Udruženje „Stil mladih“ je bilo domaćin za deset portugalskih profesora i direktora koji su proveli dane u SSŠ „Branko Radičević“ radeći na kursu kroz različite teme srednjeg stručnog obrazovanja. Njihovi profesori su želeli da se upoznaju sa radom naših profesora, kako se drži nastava sa učenicima koji su upisali srednje stručno obrazovanje, koje metode koristimo, kakvu opremu u učionicama imamo. Kurs se završava dodelom sertifikata, a pored dela koji se odnosio  na nastavu, gosti su obišli Novi Sad i Beograd,  upoznali smo ih sa našom tradicijom i kulturom i njihova iskustva su pozitivna. U aprilu očekujemo još deset profesora različitih profila koji će boraviti na časovima u našoj školi, rekla je Ivana Stanković, iz Udruženja „Stil mladih“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: