• sreda, 28. februar 2024.
Obeležena slava opštine Ruma Sveti Stefan Dečanski
Vesti | Ruma
0 Komentara

Obeležena slava opštine Ruma Sveti Stefan Dečanski

24. novembar 2019. godine

Ruma- Obeležavanje slave Opštine Ruma, Svetog Stefana Dečanskog, počelo je svetom liturgijom  i lomljenjem slavskog kolača u hramu Silaska Svetog duha na apostole. Ovogodišnji kom slave Opštine Ruma je Petar Gaković, načelnik Sremskog upravnog okruga. Potom su položeni venci na spomenik dr Žarku Miladinoviću, ispred gradske Pošte, prvom ministru pošta u Kraljevini Srba Hrvata i Slovenaca. Centralni događaj obeležavanja slave Opštine Ruma je bila Svečana sednica Skupštine opštine Ruma, na kojoj su, između ostalih prisustvovali ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Branislav Nedimović, direktor Direkcije za imovinu Republike Srbije, Jovan Vorkapić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević, zatim predstavnici gradova i opština i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke. Sednicu je otvorio Stevan Kovačević, predsednik Skupštine opštine Ruma.

– Ruma je danas moderan grad. Ruma je danas važan regionalni centar u svakom smilsu, u privrednom, kulturnom, sportskom, turističkom i u bilo kom drugom. Podvlačim najveća zasluga je zasluga svih vas, naroda i građana Opštine Ruma. Ne smemo smetnuti sa uma i zaboraviti činjenicu da smo veliku podršku dobili sa viših nivoa vlasti, od strane republičke i pokrajinske Vlade i samog predsednika države koji jeod 2014.godine šest puta dolazio na teritoriju naše opštine i svaki put otvarao novi pogon, taj novi pogon je otvarao novo radno mesto, novo radno mesto je dalo život nekoj porodici, obratio se prisutnima Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: