• petak, 29. mart 2024.
Turnir u basketu Banja Vrdnik
Projekti | Sport | Vrdnik
0 Komentara

Turnir u basketu Banja Vrdnik

2. septembar 2019. godine

Promocija košarke i basketa

U Vrdniku je treću godinu za redom organizovan turnir u basketu. Organizovali su ga momci iz ovog mesta, Nikola Veselinović i Jovan Marinković, nekadašnji igrači Košarkaškog kluba “Rudar” Vrdnik i večni zaljubljenici u košarku i basket. Na turniru je učestvovalo 14 ekipa i oko 60 igrača iz Vrdnika, Sremske Mitrovice, Smederevske Palanke, Inđije, Novog Sada, Beograda i okoline. Prvo mesto osvojila je ekipa Armagedon iz Smederevske Palanke, drugo Luka i drugari iz Sremske Mitrovice, a treće ekipa Kaktus iz Inđije. Pored redovnih utakmica, pucane su i trojke, a najbolji trojkaš na turniru je bio domaćin, Petar Veselinović iz Vrdnika, dok je najbolji igrač celokupnog turnira Miloš Suzić iz Beograda.

IMG-88bf4c2e83cb0849bd3e4161b07180aa-V

-Za organizaciju turnira nas je podstakla ljubav prema košarci i basketu. Hoćemo da podstaknemo ljude da se bave sportom, rekreacijom, i to svi oni koji nisu u zvaničnim sportovima i klubovima, a vole sport i rekreaciju. Na ovaj način negujemo ljubav prema sportu, a basket je oog puta tim pre bio zanimljiv jer se odrzao u vreme kada je Reprezentacija Srbije u basketu ovih dana osvojila Evropsko prvenstvo i kada je počelo Svetsko prvenstvo u košarci. Svakako da utičemo i na to da se ljudi druze, da društveni zivot u Vrdniku bude zanimljiviji i sadrzajniji, jer ovaj turnir ne okuplja samo igrače, nego i mnogo publike, kaze Nikola Veselinović, jedan od dvojice organizatora.

IMG-8fe5aa9a12208734c605806110dcaddf-V

Turnir je odrzan na terenima KK I FK “Rudar” u Vrdniku. Fudbal je i dalje daleko zasupljeniji sport, košarka se u ovom mestu svodi na neke mlađe selekcije, a turniri poput ovog mogu donekle doprineti da košarka i basket i dalje budu popularni među mladima, rekao je Nikola Veselinović.  Održavanje turnira pomogli su mnogobrojni sponzori, a glavni porivtelj je Opština Irig. Turnir je imao i humanitarnu notu, s obzirom na to da su prikupljana i novčana sredstva za pomoć malom Stefanu Gončinu iz Rume, za lečenje od tuberoskleroze mozga.

S.Belotić

 

Projekat „Jaka iriška sela-u selu živim u selu ostajem“ sufinanira Opština Irig.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: