• Saturday, 28. May 2022.
Žrtva može biti svako
Društvo | Vesti
0 Komentara

Žrtva može biti svako

30. July 2019. godine

Sremska Mitroica -Medjunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima 30. jul obeležio je i Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Sremska Mitrovica , a jedan od načina obeležavanja bio je performans na Trgu Ćire Milekića gde su volonteri Crvenog krsta i Kancearije za mlade delili flajere kako bi javnost jasno upoznali da je ovaj problem veoma prisutan i kod nas.
-Ovo je jedna od naših aktivnosti tokom godina sa koje treba da se pošalje jasna poruka javnosti da je problem trgovine ljudima realan – rekao je Branislav Vukmir, direktor Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici i koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima.
Statistički podaci govore da je u Srbiji lane bilo 190 prijavljenih slučajeva trgovine ljudima od kojih je 76 identifikovano, a 71 žrtva je bila iz Srbije. To govori da je trgovina ljudima prisutna i kod nas, a ne samo u nekim drugim zemljama.
-Žrtva trgovine ljudima može biti svako. Kod nas je najčešće prisutna seksualna eksplatacija, a najčešće žrtve su žene i devojčice rekao je Branislav Vukmir.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: