• ponedeljak, 20. maj 2024.
Priznanje mitrovačkim folklorašima u Rumuniji
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Priznanje mitrovačkim folklorašima u Rumuniji

11. jul 2019. godine

Sremska Mitrovica – Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice dobio je specijalno priznanje na Međunarodnom festivalu folklora „Inimilor“ u Temišvaru.

Festival u Temišvaru održan je po 30. put i najveći je međunarodni festival foklora u Rumuniji. Ove godine okupio je učesnike iz 11 zemalja, a Mitrovčani su imali priliku da u „Parku ruža“ u Temišvaru, na ogromnoj letnjoj sceni, prikažu srpski folklor kroz tri nastupa.

Za svoj nastup, Folklorni ansambl „Branko Radičević“ je dobio specijalno priznanje organizatora, jer je i brojna publika, a svako veče koncerte je pratilo od pet do šest hiljada posetilaca,  ovacijama nagrađivala program mitrovačkog folklornog ansambla.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: