• petak, 19. april 2024.
Obeležen Dan pobede
Vesti | Ruma
0 Komentara

Obeležen Dan pobede

9. maj 2019. godine

Ruma-9.maj, Dan pobede nad fašizmom u Rumi je obeležen polaganjem venaca na spomenike žrtvama Drugog svetskog rata, na Gradskom groblju. Vence su položili predstavnici lokalne samouprave, boračkih udruženja i građana. Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu se obeležava u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju.

-Antifašizam nije ideološko, niti političko uverenje, već duboko ljudsko opredeljenje za mir i slobodu, a protiv nacionalizma, mržnje i rasizma. Najveća tekovina antifašističke borbe je pobeda u Drugom svetskom ratu, nad najvećim zlom u istoriji čovečanstva, nacističkom Nemačkom i njenim saveznicima, koja je negirala samu ideju slobode i čovečnosti. U osnovi antifašizam je humanistička ideja, koja zagovara beskompromisan otpor zlu i nepravdi, rekao je prilikom polaganja venaca u Rumi Tomislav Milić, predsednik OO SUBNOR-a Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: