• Friday, 1. July 2022.
Društvo | Vesti
0 Komentara

Nedelja pojačane kontrole saobraćaja

1. April 2019. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u periodu od 1. do 7. aprila, sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Ova akcija počela je na svim važnim putnim pravcima u 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Takođe, u sredu, 3. aprila, realizovaće se celodnevna akcija „Speed Marathon“, koja se sprovodi na svim evropskim putevima, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima biti neprekidno merena brzina u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponavlja da se neprilagođena brzina javlja kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda u kojima ima poginulih lica.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: