• sreda, 24. april 2024.
Bista – sećanje na Milenka Bobića
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Bista – sećanje na Milenka Bobića

13. decembar 2018. godine

U Sremskoj Mitrovici otkrivena je bista Milenka Bobića (1945 – 2017.), diplomiranog etnologa, tamburaša, kompozitora i pedagoga, muzičke legende Sremske Mitrovice i Srema. Uz zvuke Milenkovih kolega iz orkestra “Lagani bećarac”, bistu je svečano otkrio Dragan Đorđević sekretar Udruženja za kulturu življenja “Oko” koje je iniciralo podizanje biste znamenitom Mitrovčaninu.

PRISUTNI NA OTKRIVANJU BISTEKako je tom prilikom rečeno, Milenko je zadužio ovaj grad generacijama školovanih tamburaša, brojnim kompozicijama i koncertima, knjigama i novinskim člancima.

Bista je rad poznatog vajara Vladimira Tovića i postavljena je u Gradskom parku u blizini zgrade Centra za kulturu „Sirmiumart” gde je Milenko do penzionisanja bio i rukovodilac tamburaškog orkestra.

Pored velikog broja Mitrovčana, otkrivanju biste prisustvovali su i članovi porodice Milenka Bobića.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: