• sreda, 24. jul 2024.
Maradik, Jarkovci i Ljukovo u jezerskoj biciklističkoj ruti
Projekti | Inđija
0 Komentara

Maradik, Jarkovci i Ljukovo u jezerskoj biciklističkoj ruti

19. novembar 2018. godine

Turistička organizacija opštine Inđija planira da u skorije vreme pokrije znakovima turističke signalizacije naselja Maradik, Jarkovce i Ljukovo

Piše: G.Majstorović

u blizini Jarkovačkog jezeraNedavno je završena jezerska biciklistička ruta Srema koja obuhvata tri opštine, Rumu, Irig i Inđiju u kojoj povezuje Ljukovo, Jarkovce i Maradik. Ova ruta je duga oko 155 kilometara i povezuje pet jezera od kojih jedno je i Jarkovačko. Ruta, osim što prolazi kroz naselja i pored jezera, upućuje turiste da obiđu krug oko jezera, a taj krug delom vodi i kroz samo naselje i pored nekadašnjeg dvorca grofa Petra Pejačevića u Jarkovcima i to je vrlo značajno ako se ima u vidu da je cikloturizam u Sremu u ekspanziji. Jezerska ruta povezana je s biciklističkom rutom Srem koja se nadovezuje na biciklističku rutu Euro velo koja ide duž Dunava i privlači sve više turista i doprinosi razvoju cikloturizma i u inđijskoj opštini.

Maja Bosnjak– Što se tiče turističke ponude tog dela, ona se više bazira na očuvanoj tradiciji i etno segmentu.Turistička organizacija planira da u skorije vreme pokrije znakovima turističke signalizacije naselja Maradik, Jarkovce i Ljukovo, jer su naselja duž Dunava ranije pokrivena, tako da trenutno radimo na prikupljanju materijala vezanih za važnije objekte i potrudićemo se da taj posao završimo možda i do kraja godine, kako bi turisti mogli da se snađu, ali i nešto više da saznaju jer bi kod određenih objekata, na primer u centru Maradika bila veća informativna tabla sa turističkom mapom i s predlozima šta posetiti – objšnjava v.d. direktor Turističke organizacije opštine Inđija Maja Bošnjak i naglašava da je reč o postojećim stazama oko jezera koje su obeležene, a da pred TO stoji obeležavanje značajnih objekata u selima u zapadnom delu opštine.

Jarkovacko jeyeroInače, obeležavanje jezerskih biciklističkih staza radila je Regionalna razvojna agencija Srem u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i partnerskim turističkim organizacijama, tako da je u tom delu kao partner učestvovala i inđijska Turistička organizacija koja sada u svojim naseljima obeležava značajne objekte, crkve, etno kuću u Maradiku i td., tj.pravi putokaze kako do njih da se dođe. Ispred crkava će biti informativna tabla na tri jezika, srpskom, englenskom i nemačkom, a u Maradiku čak na četiri jer je kod njih zastupljen i mađarski i na tim tablama će stajati osnovni podaci o datom objektu. Recimo u Jarkovcima ispred dvorca Pejačević stajaće priča o njegovom nastanku tako da će svako ko se tu nađe moći nešto da sazna i o istorijatu ove grofovske porodice i svakako informativne table će skrenuti pažnju cikloturista.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: