• utorak, 9. avgust 2022.
Deca velikog srca
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Deca velikog srca

13. oktobar 2018. godine

IMG-5613ba7d5bb2e3622a6db1aac4c652ca-VMartinci – Luku Žilića i njegovu majku Jelenu posetili su učenici Osnovne škole “Triva Vitasović-Lebarnik” iz Laćarka. Tom prilikom, oni su Luki uručili pomoć u iznosu od 33.000 dinara koju su skupili tokom velike humanitarne žurke organizovane nedavno u sklopu “Dečije nedelje”. Skupa sa školarcima, Žiliće su posetili i direktorka škole Nataša Zec i psiholog Jelena Perić i tom prilikom upoznali su se sa Lukom, njegovom bolesti, ali i potrebama.

– Iskoristila sam priliku da tu decu koja su pokazala veliko srce upoznam sa stanjem u kojem se moj Luka nalazi. Pričali smo, igrali se, družili i mogu slobodno reći da su ovo zaista veliki ljudi koji su pokazali veliko razumevanje i ljubav za mog sina. Pokušala sam da im objasnim zašto treba da ostanu humani i da se raduju svakom novom danu koji je pred njima. Posebno me raduje to što su se nudili da pomognu kad god mogu, apelovali su na mene da ih zovem kada mi nešto treba i ponavljali da su svi problemi koje kao deca u pubertetu imaju ništavni prema onome kroz šta moj Luka prolazi, kaže Jelena i dodaje: – Naravno da niko od nas ne može živeti tuđe živote, ali je dobro kada sa vremena na vreme možemo da se uživimo u tuđu bol ili sreću, tek da shvatimo da i sami imamo dovoljno razloga da budemo srećni.

Inače, novac za kupovinu “motomeda” je sakupljen, pa će akcija koja traje već nekoliko meseci ovih dana ući u svoju završnicu.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: